Τοποθεσία
Η Ρόδος, είναι το μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων και το τέταρτο της Ελλάδας. Βρίσκεται στη νοτιοανατολική πλευρά του Αιγαίου, απέναντι από τις μικρασιατικές ακτές, από τις οποίες απέχει περίπου 11 μίλια. Έχει σχήμα στενόμακρο.

 Η έκτασή της φτάνει τα 1398 τ. χλμ., το μήκος της τα 79,7 χλμ. και το πλάτος της τα 38 χλμ. Το μήκος των ακτών της ξεπερνά τα 220 χλμ. Το έδαφός της στο μεγαλύτερο μέρος του είναι ιδιαίτερα εύφορο. Σε πολλές περιοχές καλλιεργούνται αμπέλια από όπου παράγεται το εκλεκτό ροδίτικο κρασί. Επίσης, η Ρόδος παράγει λάδι, δημητριακά και εσπεριδοειδή, ενώ οι ορεινές περιοχές της φημίζονται για τα πτηνοτροφικά προϊόντα τους. 

 Η γεωγραφική της θέση έγινε αιτία στο παρελθόν στο νησί να διασταυρώσουν τα ξίφη τους, ετερόκλητοι πολιτισμοί από την Ανατολή και τη Δύση. Σήμερα, η Ρόδος είναι η πρωτεύουσα του νομού Δωδεκανήσου. Λόγω της εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς της και των αναρίθμητων μνημείων που διαθέτει έχει αναδειχθεί σε ένα τουριστικό θέρετρο διεθνούς φήμης. 

 Το νησί φημίζεται και για την έντονη νυχτερινή ζωή, στην οποία την πρωτοκαθεδρία έχει το περίφημο καζίνο, αλλά και τα φημισμένα μεγάλα club και bar που κρατάνε τους ρυθμούς σε όλες τις περιοχές του νησιού.